L’Ajuntament de Torelló aprova penjar l’estelada a la Casa de la Vila

L’Ajuntament de Torelló, en la sessió plenària celebrada aquest dilluns, va aprovar una moció de l’alcaldia per tal d’hissar la bandera estelada a la façana de la Casa de la Vila, a proposta de Vall del Ges per la Independència (Assemblea Nacional Catalana). La moció va registrar els vots a favor de CiU, ERC-JpT i ICV-EUiA-E, l’abstenció del PSC i el vot en contra de PxC.
Segons la proposta d’acord, l’estelada és ‘la senya que identifica els anhels d’independència de la nació catalana’ i en es sustenta en el fet que el consistori ja havia aprovat penjar-la l’Onze de Setembre; que la consulta per la independència de Catalunya va obtenir a Torelló un suport de més del 90% dels vots; i que l’Ajuntament forma part de l’Associació de Municipis per la Independència. Per això, l’acord proposa hissar l’estelada a la Casa de la Vila “al costat de la senyera, fins que assolim un estat independent català, com a senyal d’implicació permanent en la lluita per la independència de la nostra nació”.
L’alcalde, Santi Vivet, va presentar la moció dient que “sóc l’alcalde de tots, tant dels independentistes com dels que no ho són”. Acte seguit, els diferents grups municipals van justificar el seu vot. Jordi Casals (ERC-JpT) va explicar que, amb la decisió, “Torelló referma el seu compromís amb el projecte per la independència”, un projecte que “no és excloent”. Manel Romans (CiU), per la seva banda, va justificar el vot favorable del seu grup perquè “els símbols que representen Catalunya “han de ser ben visibles” i pel fet que Torelló és soci fundador de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Roser Mas (ICV-EUiA-E) va mostrar-se a favor de tot allò que signifiqui “avançar cap a la independència”.
D’altra banda, Marc Fontserè (PSC) va explicar que el seu grup s’abstindria perquè, entre d’altres motius, “no és legal” i perquè “no representa tots els torellonencs”, tot i que va subratllar “el dret a decidir de Catalunya”. Finalment, PxC hi va votar en contra perquè “destrueix la cohesió”.

 Àrea d’informació i comunicació

Ajuntament de Torelló

93 859 10 50

www.ajtorello.cat

comunicacio@ajtorello.cat

Nota de premsa de l’Ajuntament de Torelló

 

Un comentari a “L’Ajuntament de Torelló aprova penjar l’estelada a la Casa de la Vila

 1. Acabo de llegir que quan el conaistori va decidir de penjar l’estel.lada el PSc va argumentar que no és legal i que no representa tots els torellonencs.

  – tampoc és legal robar al poble, fer-se mil.lionari a partir de cárregs polítics o representatius. Al vostre partit n’hi ha una bona colla. Si no voleu l’estel.lada per il.legal tampoc hauríeu de voler els lladres.

  – la bandera española representa a rots els torellonencs ?. No us entenc nois.

  – la representació s’aconsegueix educant, parlant, ….. No s’aconsegueix reprimint, amagant com feu sota l’excusa de la legalitat.

  – la legalitat s’aconsegueix educant, explicant, parlant d’una possible nova Catalunya. Sempre que el poble ha entomant un pensament o accionsil.legals de forma majoritária la llei ha recollit les seves aspiracions i les ha legalitzat incloent-les dins la normativa legal. Si no ho haguéssim fet amb la democràcia encara tindríem una dictadura. Bé que hi ereu en la lluita il.legal per la democràcia oi ?. Si ara no hi sou en la lluita per la independència és senyal que no hi esteu a favord. Sigueu sincers que la gent sabem veure les coses (no ens valen arguments amb formes lingüístiques perfectes però amb un fons fals, som llestos i escoltem els arguments que es troben dins les paraules ambigües dels polítics, recórre a l’abstenció dennota por, sigueu valents i diuen clarament no si és el que realment penseu, l’abstenció també és una formula d’equilibri quan un grup polític está en risc de trencament ideològic, sabem bé les lluites que teniu internament, sigueu valents i sincers no hi ha PSC hi ha PSEFE – Partido Socialista Español Federación Catalana).

  VISCA CATALUNYA LLIURE i INDEPENDENT.

  VISCA UNA RELACIÓ LLIURE i POSITIVA AMB EL POBLE ESPAÑOL, AMB ESTATS PEOPIS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *