Fem un Musical, els ensenyaments artístics i la independència

Signat: Sebastià Bardolet, membre del Consell Assessor d’Osona per la Independència.

Fem un musical...A finals d’abril es presentarà a l’Atlàntida el musical JOSEPH AND THE AMAZING TECHNICOLOR adaptat al català, produït pel propi teatre, juntament amb la regidoria d’educació, i protagonitzat per nois i noies de secundària i batxillerat de les escoles i instituts de Vic. La producció, anomenada genèricament Fem un Musical, es va començar a gestar a principis de curs i compta, també, amb la participació de les escoles artístiques de la ciutat i dels seus professionals, així com amb la col·laboració del 9tv.

Quan, pel gener, es va fer la presentació al teatre, vaig percebre, absolutament, la transversalitat social, política i cultural que una proposta com aquesta arrossega. Més enllà del resultat artístic, que hi serà, o del descobriment d’algun jove talent, que apareixerà, la virtut, que no el valor, de la nostra fortalesa social, posada de manifest en expressió artística col·lectiva, ens alimentarà l’esperança en els nostres joves, en el nostre futur i ens reafirmarà la nostra consciència de pertinença a la tribu.

El paper dels ensenyaments artístics, sempre relegats a un segon ordre pel sistema educatiu, serà novament fonamental per revitalitzar-nos col·lectivament, alliberar-nos de la depressió i la frustració on estem permanentment instal·lats i conduir-nos des de l’emoció a la rebel·lió que ens ha de fer lliures i feliços.

L’objectiu primer de l’Assemblea Nacional Catalana és la conscienciació i la mobilització de la població per aconseguir de forma pacífica i democràtica la independència de Catalunya. En aquesta conscienciació i mobilització els agents educatius han de ser-ne protagonistes de primer ordre i, molt especialment, aquells que, com la música, el teatre o la dansa, creen sinèrgies i remouen l’esperit col·lectiu. Tots els que hi treballem, professors, mestres, músics o actors, hem d’actuar amb honestedat i respecte, però sense complexes ni manies per eixamplar, des de la nostra acció responsable, l’abast social de l’onada que ens portarà finalment a recuperar la nostra sobirania segrestada aviat farà tres-cents anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *