Catalunya s’ho val

Signat: Carme Vilaró Rovira, membre de la Gestora de Vic per la Independència.

Deia Joan Solà als polítics del Parlament de Catalunya: “Teniu la responsabilitat de fer que aquest poble no se senti subordinat”.

Jo també penso que nosaltres, homes i dones catalans tenim la responsabilitat d’honorar Joan Solà i tots els que ens han precedit i han mort abans d’albirar l’horitzó lluminós de la independència. l ho hem de fer defensant sense defallir la llengua i el país perquè mai no podrem tenir una vida normal mentre ens sentim subordinats.

Ara s’han aplegat una colla de persones de tots els àmbits i condicions i ens proposen la constitució oficial de l’Assemblea Nacional Catalana el dissabte 10 de març de 2012. Tots i cadascun de nosaltres en pot formar part.

Jo ara estic a la gestora territorial per constituir l’Assemblea de Vic.

Si vosaltres voleu afegir-vos a aquest moviment per la independència podeu fer-ho de dues maneres.

Si la participació la voleu fer molt activa, cal que busqueu les persones del vostre municipi disposades a promoure l’assemblea territorial del vostre poble.

O bé, si voleu treballar més des de casa, ja fareu prou si us inscriviu des del web i seguiu les informacions per anar escampant ‘la bona nova’: www.assemblea.cat

Com us deia, la constitució oficial de l’Assemblea Nacional Catalana serà el proper dissabte 10 de març de 2012.

Abans d’això hauríem d’aconseguir dues coses entre tots:

  • Constituir almenys 240 assemblees territorials (que serien tots els municipis de més de 3.000 habitants s’hi hi ha municipis més petits també, fantàstic!-).
  • Aconseguir un mínim de 7.500 membres inscrits (que serien un I per mil dels habitants de Catalunya).

De moment, el dia de l’acte de presentació pública del procés de l’ANC al Museu d’història de Catalunya que era el 12/12/2011, teníem 95 assemblees constituïdes, 97 en fase de constitució i més de 60 poblacions amb possibilitats. Teníem també llavors 3.500 membres adherits.

Aquest procés va començar (almenys per mi), el dia 30 d’abril de 2011, aquest dia hi havia convocada una “Conferència Nacional per l’Estat Propi” i ens vàrem reunir 1.300 persones al Palau de Congressos de Montjuïc per iniciar el procés de creació d’una organització popular, unitària, plural i democràtica: l’Assemblea Nacional Catalana.

L’ANC tindrà un objectiu fonamental: crear les condicions necessàries perquè, en el termini de temps més curt possible, hi hagi una majoria suficient de catalans totalment partidaris d’aconseguir un Estat propi.

L’ANC té previst organitzar (del 23 de Juny -Sant Joan- a l’onze de setembre -diada-) una Marxa per la independència. Que serà una gran festa reivindicativa del catalanisme polític i social. Organitzada en 10 columnes, la Marxa recorrerà tot el territori per fer arribar propostes a l’ANC i convidar tots els alcaldes, que encara no ho hagin fet, a incorporar-se a l’Associació de Municipis per la Independència.

Les 10 columnes de la Marxa confluiran a Barcelona l’ 11 de setembre en la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya.

Resumint, l’ANC és l’organització que ha d’estructurar les iniciatives de la societat civil encaminades a aconseguir l’Estat Català.

Informa’t, informa, participa. Entra al web: www.assemblea.cat

Catalunya s’ho val. Anem cap a la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana.


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *